Läste en artikel om framtidens sätt att logga in på webbtjänster osv. Det slog mig då plötsligen att en del av detta skulle man kunna använda även i hemmet.

Jag är mycket för att man som användare på något sätt skall ha en sändare på eller i sig. I denna artikel nämns bland annat ett plåster man sätter någonstans på huden och som har en sändare som man ska fungera som inloggningsverktyg. Det tas också upp ett piller man sväljer som innehåller en sändare av något slag med samma funktion. Jag skulle personligen kunna tänka mig att gå ett steg länge och operera in en liten sändare under huden.

I hemmet så skulle denna sändare fungera på så sätt att den bara låser upp en ytterdörr om rätt signal avges från sändaren, eller så skulle man kunna ha den för att automatiskt stänga av ett larm.

Jag vet att det där med att man skall operera in en sändare låter avskräckande för en del. Men vi gör det redan i dag på exempelvis katter. Många som har katt har de chippade numera. Det finns på marknaden idag kattluckor till dörrar som enbart öppnas för rätt katt. Kommer någon katt som har ett chip som inte är registrerat i luckan eller inte har något chip alls så stängs luckan och katten kommer inte in. Så skulle jag vilja ha det för exempelvis en ytterdörr. Har man inte rätt chip under huden så kan man inte komma in genom dörren, då förblir den låst. Men rätt chip däremot öppnas dörren och man kan stiga in i bostaden.

Just nu värderat 3.1 av 68 människor

  • Currently 3,132353/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5